tisdag 27 december 2011

Cappuccino Fudge


Här har lagats fudge kan jag lova ;)
Det här är Cappuccinofudge som både vuxna och barn älskar, i alla fall hemma hos oss. Här tycker vi att kaffegodisar är bland det bästa som finns!

Den här fudgen tar lite längre tid att göra, men det kan det vara värt. Fudgen är delad i 2 lager och vill man lyxa till det lite extra så kan man riva på lite mörk choklad...







Recept Cappuccino Fudge - ca 20 rutorDel 1
5 dl socker
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk ljus sirap
2 msk snabbkaffepulver
1 nypa salt

Del 2
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde
1 tsk smör 
1 tsk vaniljsocker
Ev riven mörk choklad

Gör så här:
Den här fudgen innehåller två olika delar, dels själva cappuccinofudgen, dels en vit choklad ganache som bres på. Därför är  receptet ovan indelat i två delar =)
  1. Blanda den första gruppen ingredienser i en tjockbottnad kastrull. 
  2. Koka upp blandningen på låg värme under omrörning tills allt socker har lösts upp.
  3. Lägg ner en termometer i blandningen och öka värmen till medelhög och låt blandningen koka till 113 C, det kan ta upp emot 10 minuter.
  4. När blandningen nått 113 C ta direkt bort kastrullen från värmen och ställ kastrullen åt sidan och låt svalna till ca 50 C.
  5. Vispa fudgen kraftigt tills den börjar förlora sin glans, 5-10 minuter.
  6. Tryck med oljade fingrar ner fudgen jämnt i en silikonform eller en inoljad form. Ställ in den i kylen medan du förbereder del 2 av fudgen.
  7. Smält den vita chokladen tillsammans med grädden i micron, 30 sek i taget. Blanda i vaniljsocker och tillsätt smöret och rör sedan om försiktigt till en slät kräm. Låt svalna i rumstemperatur. Vispa sedan tills den tjocknar något.
  8. Bred ut krämen över fudgen. 
  9. Dekorera eventuellt med lite riven mörk choklad.
  10. Ställ in i kylen för att stelna.
  11. Ställ fram fudgen en liten stund innan du skär den för att den inte ska smula sönder.

Följ gärna Sockertussen på Facebook!

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...