torsdag 28 juli 2011

Sorbet - Granita med hallon och vitt te

Idag är det fruktansvärt varm här hos oss, vilket är bra, hellre varmt och kvavt än höstruggigt mitt på sommaren. 
Eller vad säger ni?

För ett tag sedan ett recepthäfte från Tehuset Java med massa spännande recept, allt innehållande antingen te eller kaffe, riktigt bra faktiskt! Jag har tidigare lagt ut receptet med diverse gott innehållande Matcha (jag älskar Matcha!) som är pulveriserat grönt te fullproppat med antioxidanter, tex. Matcha Smoothie.

Den här gången tänkte jag att ni skulle få ett recept på en Granita med vitt te och bär, det är ett perfekt sätt att använda överskottet av bär, även om de blivit lite väl mogna ;)
Det passar perfekt dagar som denna och dessutom innehåller det mycket antioxidanter! Yeay!

Skillnaden mellan sorbet och granita är att helt enkelt att man tillagar granita utan glassmaskin och rör om för hand istället ;)

Denna underbart rosa, nyttiga dessert är mitt bidrag till månadens sötsak som i juli ska ha temat Rosa =)
Tar 8 min att förbereda och 4 timmar att bli klart. Ger ca 4 portioner.
Ingredienser:
• 2,5 dl kylt vitt te, helst Pai Mu Tan
• Ca 1½ dl mosade hallon
• 1 tesked citronjuice
• 1 tesked honung
Tillagning:
1. Blanda alla ingredienser i en grund fryssäker skål.
2. Täck skålen med ett lock eller plast.
3. Sätt behållaren i frysen.
4. Efter ca 1 timme, dra en gaffel genom blandningen. Repetera var 45:e minut tills det är helt fruset. Gör det mer sällan för en lite grövre konsistens (som Italian ice), eller ofta för en jämnare konsistens (som sorbet).

1 kommentar:

 1. Hei
  Ina (fra www.kjoekkentjeneste.blogspot.com) og Ina (fra www.matpaabordet.com) har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.com.
  Bloggen startet vi for noen uker siden og vi har hittil samlet over 100 norske bloggere som blogger om mat. Nå ønsker vi også å samle svenske og danske matbloggere.
  Det hadde vært veldig hyggelig om du kunne tenke deg å være med. Send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen så legger vi til bloggen din!
  Hilsen
  2xIna

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...