söndag 17 april 2011

Rabarberpaj á la Dominic

Min stora pojke har blivit så himla stor, snart 12 år...
Nu har har de till och med hemkunskap i skolan så han ville visa mig hur duktig han blivit på laga mat och baka *Stolt* Och visst var han duktig (och underbart gullig) när han stog i köket och stekte kotletter till middag och noggrant mätte upp ingredienserna till en smulpaj =D
Smulpaj funkar alltid, det är himla lätt att göra och går väldigt fort, här är Dominics bilder och recept.

Den fina hjärtformade pajformen kommer från IB LAURSEN


Smulpaj med rabarber - 4 port
  • 2-3 stjälkar rabarber
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk kanel
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 100 g smör
Sätt ugnen på 220 grader.
Dra av skinnet på rabarbern och skär i små bitar. Lägg rabarbern i formen och strö över kanel och socker.
Blanda ihop mjöl, socker och smör i en matberedare tills degen är smulig (ibland behöver man tillsätta lite mera vetemjöl för att få den smulig)
Strö över smuldegen på rabarbern och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min.
Servera med en kula vaniljglass eller vaniljsås =)




5 kommentarer:

  1. Sa flink han er! Her har du tydeligvis en som kan laere mye av deg!Det er morsomt nar de setter igang. Tenaringen var liker ogsa a lage mat noe jeg er glad for fordi hans far kan overhodet ikke lage mat... Derfor tar gjerne gutten var over matlaging her i huset nar jeg er borte! ;-)

    SvaraRadera
  2. åh, nu fick man ju en stark längtan till sommaren och de första rabarberna! Mmm så gott det ser ut!

    SvaraRadera
  3. Vilken duktig kille :-) och smulpaj är alltid så gott

    SvaraRadera
  4. Vad roligt när han visar intresse för att baka, roligt när de kommer in i den åldern =)

    SvaraRadera
  5. Jaha, där ser man. Det stämmer som de säger att äpplet inte faller långt från trädet:)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...