torsdag 10 mars 2011

Chokladmaränger

Hemma hos oss gillar alla maränger, och det är ju så himla enkelt (och billigt) att göra sina egna. Man kan dessutom festa till det och få dem lyxigare genom att röra i lite smält choklad och lite mandelspån ifall man vill =}

Det bästa, har jag upptäckt, är att vispa marängen över ett vattenbad så att sockret smälter och marängsmeten blir mer stabil än om man bara vispar som vanligt... Den spricker alltså inte lika lätt i ugnen sen.
Hur brukar du göra?

Chokladmaränger - 15 stora
1 dl äggvita
2 dl strösocker
ev 4 droppar ättika
50 gram mörk choklad, smält
ev ½ dl mandelspån

Koka upp vatten i en kastrull.
Vispa äggvitor och socker o ev ättika till ett skum på låg hastighet.
Lägg bunken i kastrullen och fortsätt vispa på hög hastighet i vattenbadet till marängen är riktigt hård och stabil.
Blanda i ev mandelspån med hjälp av en slickepott.
Bryt chokladen i bitar och smäl ner. Häll över chokladen i marängsmeten.
Rör om med slickepotten ett par gånger, vispa absolut inte, då får du ingen marmorering, utan en jämn färg på marängerna.
Klicka ut stora klickar på bakpplåtspapper och grädde i nedre delen av ugnen i 120 grader i ca 1 timme.


8 kommentarer:

  1. Ah, som du frister!!! ;-) Ser bare kjempegode ut.

    SvaraRadera
  2. Chokladmaränger är ju så gott! :)

    SvaraRadera
  3. Tack flickor =) De var till o med finare i verkligheten och lite sega inuti, som maränger ska vara =D

    SvaraRadera
  4. Vilka söta! Dom ser jättefina ut och jag kan verkligen tänka mig att dom var lika goda som dom ser ut :)

    Ha en fin helg!
    :)

    SvaraRadera
  5. Tack för tipset, lite kul eftersom jag hade planerat att skriva ett eget inlägg om tävlingen! :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...