onsdag 19 januari 2011

Muffinsformar i Silicon!

Jag har fått ett paket från Inne Online med praktiska siliconformar och två underbart fina glas!
Helt i min smak!
De säljer inte bara köksprylar utan lite allt möjligt, gå in på deras sida och kolla! =D

Jag tänkte att jag ska prova använda siliconformarna utan muffinsplåt för att testa om det går att skippa muffinsplåten då man använder de formarna, det tror jag fungerar bra. Har ni provat det?


5 kommentarer:

 1. Hei pa deg,

  jeg bruker bare silikonformer til mine muffins/cupcakes. Mine former er sammenhengende brett (med 6 eller 8 posjoner) enten formet som hjerter eller som bundtkake. Jeg bruker ikke lenger papirformer til a bake i - synes det often sitter sa mye kake igjen pa sidene som jeg da gar glipp av ;-)

  Vet ikke om slike som jeg har er a fa tak i i Sverige, men jeg har kjopt mine pa TK Max her i England. Skulle tro de fine formene du har beholder fasongen slik at de ikke trenger stotte.

  ha en fin kveld!
  klem mette

  SvaraRadera
 2. Jag har hört att de ska vara jättebra =)
  Kul att de funkar, man behöver ju inte pappersformen då heller, som du skriver =)
  Jag ska göra en munk-muffin i veckan och då ska man inte använda pappersform, så det passar kanon!

  Vad fiffigt med en slät form, det har jag aldrig sett i Sverige! Undrar om det ens finns...?

  Jag tror du använder för lite matfett i dina muffins, det är nog därför de fastnar i pappret Mette, mna fastnar aldrig, de faller snarare av =D (jag har FÖR mycket fett i)

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Sweetopia och Sweetsugarbelle är mina idoler:)Och de ger väldigt bra tips också. Spritsa kan vara lite skakigt när man aldrig gjort det, att du har rätt konsistens på kristyren är väldigt viktigt. Är den för tjock blir det jobbigt och linjerna vrider sig lätt och du måste sikta florsockret noga så det inte blir klumpar för det är väldigt irriterande:) Jag tycker det är riktig kul med dekorerade kakor och det lär komma fler på min blogg. Det tar lite tid innan man lär sig hur kristyren fungerar. Börja enkelt (skall jag säga som vill kunna allt på en gång:) så blir det bra.

  SvaraRadera
 4. Äsch nu blev det fel kommentator, loggade in på min mans konto:) Det är Pehrnilla från Kakmonstren som skrev om kristyren;)

  SvaraRadera
 5. Pehrnilla; dina kakor var riktigt fina!
  Du får lägga ut en massa tips så vi andra kan härm-apa dig ;)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...