söndag 2 januari 2011

Cappuccino Cupcakes!

Hemma hos oss brukar vi inte fira nyår, vi firar det persiska nyåret istället. Men i år så firade vi med min bror, Nima, och hans söta tjej Emma.
Vi lagade mat och hade mysigt, och så fick vi julklappar!
Lyllo oss!
Jag fick en jätte fin muffins bakbok skriven av Johan Åkerberg! Den är verkligen jumbo stor! Fylld med recept och ny inspiration. Så den kommer ni också att få ta del av =}

Medan jag lagade maten så gjorde Emma Cupcakes och här kommer bilder och recept så ni själva kan göra likadana hemma =}

Vi tyckte dock att receptet kunde förbättras en aning, så jag har skrivit om det lite.


Färdiga muffins, direkt ur ugnen =) De här körde vi utan muffinsplåt och de höll formen jätte bra!

Emma dekorerar Cupcakes!

Den fina bakformen kommer från Kalasform!

Receptet ger 8 stora Cupcakes.
Muffins
4 ½ dl vetemjöl
1 ¾ dl socker
2 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ½ dl mjölk
2 msk snabbkaffe pulver
100 g smält smör
1 ägg
1 tsk vaniljpulver

Espressotopping
200 g Philadelphiaost
½ dl florsocker
1 tsk snabbkaffe pulver
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200°C.
Smält smör.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda mjölk och kaffepulver i en annan bunke tills kaffepulvret lösts upp.
Tillsätt ägg och smör i mjölkblandningen. Rör om.
Vänd i mjölblandningen och fyll muffinsformar till ¾ med smet.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 min.


Medan muffinsen svalnar gör du frostingen genom att blanda lite färskost med vanljsocker och kaffepulvret tills det är helt upplöst.
Vispa ihop florsockret med resterande färskost och blanda med kaffeblandningen.
Låt stå kallt en stund och spritsa sedan på muffinsen.

Since the translator tool doesn't translate my recipe correctly I'll write the recipe in English for you who live abroad! =}



8 Large Cupcakes.
Cupcakes
1 ¾ cup flour (not self rising)
¾ cup sugar
2 ½ tsp baking soda
½ tsp salt
1 cup milk
2 tbsp granulated coffee
4 oz melted butter
1 egg
1 tsp vanilla


Espressotopping
200 g Philadelphia Cheese
1/4 cup icing sugar
1 tsp granulated coffee 
1 tsp vanilla

Preheat oven to 392°F.
Melt the butter.
Mix the dry ingredients in a bowl.
Mix the milk and coffee in a bowl until the granulated coffee is dissolved.
Add eggs and butter milk mixture. Stir.
Flip in flour mix and fill your cupcake forms to ¾ with batter.
Bake in the middle of the oven for 15-20 min.



While the cupcakes cools prepare the frosting by mixing a little cream cheese with vanilla and granulated coffee until it is completely dissolved.

Whisk together the icing sugar with the remaining cream cheese and mix with the coffee mixture.
Let stand cold a few minutes before icing the cupcakes.



Visst följer du Sockertussen via Bloglovin' så du inte missar något? 

13 kommentarer:

  1. That last photo is gorgeous! You're very patient - I'd just want to devour the yummy cupcake :)

    SvaraRadera
  2. Tanx Lamb! =D
    The patience is rewarded when I get comment from you who read my blog and leave such nice comments =D

    SvaraRadera
  3. Så vackert. Jag skulle verkligen uppskatta bilder ochrecept från den persiska kulturen.

    SvaraRadera
  4. those sound great and look pretty as well very talented

    SvaraRadera
  5. Beautiful and looks delicious! I see you have a lot of great recipes here! That french nougat and macaroons look amazing! Following you back!

    SvaraRadera
  6. These look amazing! I'm feeling hungry just looking at them. Thank you for following my blog--I am now following yours! I can't wait to see what you bake next! :D

    SvaraRadera
  7. This looks delicious! I am so glad you posted it in english so i can make it!:) Thanks for stopping by.. .following you back now!

    SvaraRadera
  8. Hei pa deg,

    dette sa da alldeles smaskens ut! Du frister som vanlig!!!

    Ellers nyter vi fullt ut a vaere en flerkulturell familie som velger fritt i alle mulige hoytider som bringer med seg god mat og drikke ;-) Sa her feires jul/nyttar/fastelaven/paske/noruz/17.mai/pinse/bursdager og andre av familiens merkedager i skjonn forening, hehehehe... Kom til a tenke pa at jeg har aldri fatt innfort noe feiring av Shabe-Jalda, men du skal nok se at det skjer ogsa en gang!

    ha en fin kveld!
    klem Mette

    SvaraRadera
  9. Hey, I'm stopping by again to let you know that I gave you the Stylish Blogger Award. Don't feel forced to participate, but if you want to, you can find it here: http://bit.ly/exMbUc

    SvaraRadera
  10. OMG, these look amazing, I want to try them sometime soon. BJ

    SvaraRadera
  11. Marina; det kommer mer allt eftersom, jag lovar!
    My friens from USA; thanks for stopping by, i'll try to translate all the recipes for you to try and enjoy! =)

    Ohkeeka; Thanks!

    Mette; Man ska fira allt som ger en en anledning att äta och dricka gott utan dåligt samvete =)
    Shabe jalda, vad äter ni då?
    Vi firar norooz med sabzi polo ba mahi och det här året ska jag prova göra persian love cake, har du provat det någon gång?
    Jag tänkte prova göra det och lägga ut receptet snart =D
    Kram

    SvaraRadera
  12. dessa ska jag testa! Låter mums!

    SvaraRadera
  13. Det tycker jag att du ska Emelie :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...