fredag 17 december 2010

Choklad cupcakes!

Här är ett recept på jätte smarriga choklad muffins man kan använda till sina cupcakes.



Choklad cupcakes    
Ca 12 st
1,5 dl smör
1 ¼ dl Muscavado socker
½ dl strösocker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 nypa salt
1½ dl kakao
½ tsk snabbkaffe
1 msk hett vatten
1 ½ dl mjölk
½ Vaniljstång eller 1tsk vaniljsocker

  • Sätt ugnen på 190 °C.
  • Vispa smöret mjukt.
  • Tillsätt sockret och vispa, några minuter, tills det är krämigt.
  • Knäck i ett ägg i taget.
  • Vispa mjöl, bakpulver, salt och kakao tillsammans i en bunke, rör om tills ingredienserna blandats väl.
  • Blanda vanilj och mjölk tillsammans i en liten skål.
  • Blanda snabbkaffepulvret med det heta vattnet.
  • Lägg till hälfen av de torra ingredienserna i smeten, och varva därefter torra ingredienser och vätskan, rör om med en slickepott eller slev. 
  • Sätt muffinsformarna i en muffinsplåt och fyll till 2/3.
  • Minska värmen i ugnen till 175 °C och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Prova med sticka!
Anledningen till att man värmer upp ugnen till en högre temperatur än den man sedan ska grädda i är för att bakpulvret ska aktiveras snabbt och ge en muffins med kupol (en hög muffins).

2 kommentarer:

  1. Alltid gott med choklad cupcakesen!!

    SvaraRadera
  2. Man kan aldrig ha för många recept på choklad cupcakes känner jag =D

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...