söndag 14 november 2010

Fromage

Det är väldigt enkelt att göra egen fromage att fylla tårtor med, man kan också äta fromagen som den är.
Man kan byta ut jordgubbarna i receptet mot vilken frukt/bär man vill.


Jordgubbsfromage - ca ett lager tårtfyllning
2 gelatinblad
100 g jordgubbar
1 msk vatten
1 msk socker
50 g kesella
½ dl florsocker
1 dl vispgrädde

*Blötlägg gelatinbladen i en skål.

*Vispa grädden och ställ kallt.
*Koka upp jordgubbarna, vattnet och sockret i micron, ca 3 min. Ta ut och mosa jodgubbarna, låt svalna lite.
*Blanda kesella och florsockret med jordgubbarna.

*Häll av det mesta av vattnet från gelatinbladen och smält gelatinbladen i micron, ca 30 sek. Blanda i gelatinbladen i jordgubbskesellan.
*Blanda till sist in den förvispade grädden.

Låt stelna i kylskåp till fromagen blir tjock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...