måndag 15 november 2010

Godis fluff

Fluff kallar man egentligen allt som är gjort på grädde och godis och uppvispat till att likna en mousse.

Man kan göra fluff av alla möjliga godisar & Choklad som man smälter ner i grädde och vispar upp.

Om man inte vispar upp det får man en crème som blir mer som en Ganache som man kan ha mellan sina Macarons ;)

En god tårtfyllning är Godisfluff, prova får du smaka!

Godisfluff (Räcker till ett lager i tårtan)
2 dl grädde
100-180 gram godis
(mindre mängd till gelegodisar och mer till choklad)


Värm grädden på medelvärme, smält i godisarna.
Låt bli hett, men inte koka. (Viktigt att det inte kokar ifall det kokar går det inte att vispa sen).
Ställ i kylen ett par timmar.
Vispa fluffigt.
Klart! =D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...